Орест Сарматський

У Тернополі кожен зможе мати свій «Eлектронний кабінет»

145141766-2904677809855863-3448193344855807443-n2021r_ (Copy)

Тестову версію «Електронного кабінету тернополянина» успішно апробували в обласному центрі.

Про це йдеться у повідомленні пресслужби міської ради.

– Сьогодні у Тернополі презентували тестову версію нового електронно-інформаційного порталу «Електронний кабінет тернополянина». Це єдина платформа, де жителі Тернополя зможуть отримати муніципальні послуги в режимі онлайн, серед яких – медичні, транспортні, освітні, комунальні та послуги міської ради, – йдеться у повідомленні.

Також повідомляється, що в особистому кабінеті мешканці зможуть переглядати також дашборди (інтерактивні карти), де зібрані усі дані про зареєстрованих осіб у місті, інформацію про місця вивозу сміття, тощо.

Упродовж 2021 року портал удосконалюватиметься, до нього додаватимуть нові послуги. Але навіть зараз, окрім послуг міської ради, на платформі можна переглянути та перевірити дані з Реєстру громади (місце реєстрації) та дізнатися кількість зареєстрованих осіб за своєю адресою.

«Електронний кабінет тернополянина»  – це вісім окремих блоків, в кожному з яких буде доступна максимальна кількість муніципальних послуг міста.

Щоб скористатися електронним сервісом, тернополянам необхідно попередньо створити власний ID, тобто зареєструватися, ідентифікувавшись через кваліфікований електронний підпис.

Як повідомляв «Терен», у Тернопільській області у режимі онлайн почав діяти дашборд – інформаційна панель, за допомогою якої можна ознайомитися з актуальними даними щодо нових випадків COVID-19, географію їх поширення та наявність вільних ліжок з підведеним киснем у лікарнях. На інфографіці видно, в яких районах найбільше хворих, а в яких найменше.

На інформаційній панелі можна побачити динаміку зростання нових випадків зараження та простежити кількість вакцинованих. Окрім цього, онлайн платформа відображає, скільки ліжок для хворих на коронавірус розгорнуто у госпітальних базах області та наскільки вони заповнені.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео