Віра Олександрович

Жителі Тернопільщини нарешті дочекалися зарплат, які їм заборгували

гривні

Жителям Тернопільщини торік віддали 27,1 млн грн заборгованої зарплати. І це відбулося, завдяки проведеній роз’яснювальній роботі із керівниками підприємств.

Про це повідомили у відділі пресслужби Головного управління Державної податкової служби (ДПС) у Тернопільській області.

- Упродовж усього 2020-го наші фахівці приділяли окрему увагу легальному оформленню найманої праці, виплаті зарплати працівникам у належному та повному обсязі, перерахунку відповідних податків до бюджетів, - стверджують у податковій. - Серед засобів впливу – роз’яснювальна, контрольно-перевірочна робота, спільні заходи із працівниками органів місцевого самоврядування. 

Так, за результатами проведеної роз’яснювальної роботи із керівниками підприємств, які допустили заборгованість із виплати зарплати і податкових платежів, людям виплатили 27,1 млн грн заборгованої платні. 

- До бюджетів ці суб’єкти господарювання перерахували 5,6 млн грн податку на доходи фізичних осіб (ПДФО) та 15,4 млн грн єдиного соціального внеску, - уточнюють у податковій. 

Спільно зі співробітниками органів місцевої влади із питань контролю за додержанням законодавства про оплату праці податківці провели роз’яснювальну роботу із керівниками 124 підприємств. 

- У результаті - на 115-ти (93%) із них підвищили рівень виплати зарплати своїм працівникам, - наголошують податківці. - Додаткові надходження до бюджетів склали 9,7 млн грн, із яких 4,5 млн грн ПДФО та 5,2 млн грн єдиного внеску.

Торік податківці також провели 76 перевірок щодо платників податків, які виплачували зарплату та інші доходи громадянам з порушенням вимог податкового та іншого законодавства (єдиний внесок). 

- При цьому перевірили діяльність 51 суб’єкта господарювання-юридичної особи та 25 приватних підприємців, - зауважують у податковій. - Порушникам донарахували 7,1 млн грн податків і зборів (штрафів і пені), з яких 5,1 млн грн ПДФО, 523,6 тис. грн єдиного внеску і 653,3 тис. грн військового збору.

До речі, завдяки активізації роз’яснювальної роботи лише у грудні на Тернопільщині додатково оформили трудові відносини із 5 тисячами 445 найманими працівниками.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео