Віра Олександрович

Труш, Головко і Надал домовилися, аби нарешті запустити летовище «Тернопіль» (фото)

Аеропорт

Аж 54 голоси «за» дали депутати Тернопільської обласної ради під час голосування за створення товариства з обмеженою відповідальністю (ТОВ) «Аеропорт».

Що цікаво, запропонував це питання розглянути 3 лютого особисто голова обласної ради Михайло Головко. Він підкреслив, що управління товариством і відповідальність за результати його діяльності здійснюватиме спільний орган управління – наглядова рада.

Головко
Головко

Коли у депутатів почали з’являтися запитання, роз’яснення з цього приводу взявся давати навіть голова обласної держадміністрації Володимир Труш.

Обласна рада буде орендувати приміщення, сам аеропорт, злітну смугу в уже діючого комунального підприємства, – каже він. – Тобто у нас товариство з обмеженою відповідальністю залишається як обслуговуюче. Це зробили лише для того, щоб в об’єкт можна було влити кошти з міста.

Власне, своєї радості від ухвалення цього рішення Михайло Головко не приховував. Врешті він зробив у соціальній мережі «Фейсбук» окремий пост, присвячений цій темі (цитуємо): «Декілька років тому ВО «Свобода» ініціювала питання про відновлення роботи аеропорту в Тернополі. Проте на жаль, підтримки від інших політичних сил тоді не було. Дякую депутатському корпусу Тернопільської обласної ради VII скликання за підтримку моєї ініціативи. Дякую міському голові Тернополя за бачення спільного розвитку області. Тепер ми зможемо вимагати співфінансування з боку держави аеропорту «Тернопіль», що дозволить за державні кошти добудувати злітну смугу. Це не лише відкриє можливість жителям області подорожувати, а й дасть додаткові надходження до бюджету…».

Знімок1
Знімок1

Політик висловив упевненість, що робота аеропорту — це стратегічне питання для Тернопільщини, адже без власного летовища повноцінно розвиватися область не може. Втішений рішенням обласної ради і міський голова Сергій Надал. Адже на його думку, незабаром з летовища «Тернопіль» можна буде літати в країни Євросоюзу.

Знімок2
Знімок2

Сергій Надал також зробив окремий пост у «Фейсбуці» (цитуємо): «Уже кілька років пропоную відновити аеропорт Тернополя. Наше летовище перебуває у підпорядкуванні Тернопільської обласної ради. Нарешті вдалося зрушити це питання. Вітаю рішення, яке на сесії ухвалили депутати. Вони підтримали створення спільного підприємства ТОВ «Аеропорт». Його засновники – комунальне підприємство Тернопільської міської ради «Підприємство матеріально-технічного забезпечення» і комунальне підприємство Тернопільської обласної ради «Наглядінвестбуд» (директор цього КП - Віталій Дробатюк - прим.)…».

Мер висловив подяку голові обласної ради і голові обласної держадміністрації. Окрім того, написав, що сподівається на те, що спільне підприємство буде ефективним: «Завдання, які стоять перед новоствореним підприємством, - це пошук інвестора та участь в державній програмі, що дозволить за державні кошти добудувати злітну смугу. І ми вже почали цю роботу. Я впевнений, що невдовзі тернополяни подорожуватимуть з відновленого Тернопільського аеропорту…». 

Депутати
Депутати

До речі, на 5-му засіданні 1-ї сесії Тернопільської облради депутати загалом розглянули близько 3-х десятків важливих питань. Були серед них і політичні заяви. 

Фото зі сторінок Михайло Головко і Сергій Надал у соціальній мережі «Фейсбук»

Вибір читачів за тиждень

Відео