Як тернополянам перейти з централізованого опалення на індивідуальне?

image

Більшість тернополян прагне перейти з централізованого опалення на індивідуальне. Проте здійснити це не так вже і легко. Для цього потрібно, щоб не менше 50% мешканців будинку вже відмовились від ЦО. Інший варіант передбачає одночасне відключення усіх квартир.

Напередодні тернополянин Олег Синовець поділився власним досвідом, як  перейшов з централізованого опалення на індивідуальне і заощадив 2 тисячі гривень в місяць.

 Допис викликав значний резонанс, тож чоловік вирішив детальніше  розповісти, як відключитись від ЦО.

Для того, аби перейти на індивідуальне опалення, потрібно спочатку на сайті міської ради подивитись, чи є ваш будинок в переліку на відокремлення від ЦО. Якщо так, тоді наступне, що вам треба зробити, це подати заяву в ЦНАП (вул. Князя Острозького, 6). Близько місяця її буде розглядати комісія ТМР, після чого ви отримаєте витяг з протоколу (якщо ваш будинок підлягає переходу на індивідуальне опалення), з яким потрібно піти в КП «Тернопільміськтеплокомуненерго» для виготовлення технічних умов. Згодом варто звернутись в ПАТ «Тернопільміськгаз» для виготовлення робочого проекту  і технічних умов. Також треба надати довідку з ОСББ чи ЖЕКу про те, що вони не заперечують про ваш перехід на ІО. Після цього варто звернутись за виготовленням технічних умов також в КП «Тернопільводоканал». Далі домовитись з фірмою, яка буде встановлювати ІО, знайти проектанта, встановити індивідуальне опалення і здати в експлуатацію газове обладнання в ПАТ «Тернопільміськгаз». Залишилось лише звернутись в КП «Тернопільміськтеплокомуненерго», щоб вони перевірили та обстежили відключення від ЦО (на той момент в квартирі має бути повністю підключене індивідуальне опалення та водопостачання). Цей акт потрібно підписати в ОСББ чи ЖЕКу і після цього ви можете самі регулювати температуру води й тепла у власній квартирі. 

Юлія ОГОРОДНІК

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео