Оксана Бучко

На Тернопільщині розпочинає роботу кіноклуб від фестивалю Docudays UA

doc-1000x563

Постійно діючий кіноклуб «Docudays UA» при ГО «ІнСорс» розпочинає свою роботу на Тернопільщині (м. Шумськ) вже у лютому. Тож в найближчі тижні жителів Шумська та Шумської громади чекає перегляд цікавої та актуальної кінострічки, обіцяють організатори.

Кінофестиваль Docudays UA є частиною ініціативи «Мережа DOCU/КЛУБів за реформи». Це дворічний всеукраїнський проєкт, який сприяє місцевому розвитку та демократичним реформам у сфері прав людини за допомогою документального кіно, а також націлений на співпрацю й розбудову спроможності місцевих органів влади та громадянського суспільства. Сьогодні медіатека Мережі DOCU/CLUB налічує 112 фільмів, серед яких номінанти кінопремії «Оскар», призери кінофестивалю «Санденс» та інших знакових фестивалів.

Тематичні кінопокази останні кілька років у Шумській громаді організовують систематично. Цим займається Центр розвитку ініціатив «ІнСорс», який також є засновником та організатором Відкритого кінотеатру у місті Шумськ. Там уже протягом трьох років у літнє пору насолоджуються переглядом різноманітних фільмів.

Фото insource.com.ua

Вибір читачів за тиждень

Відео