Віра Олександрович

Реалії: Тернопільщина вже «тоне» у боргах за газ (фото)

Основне

Борги за природний газ стають серйозною проблемою для Тернопільщини. Тим паче, за блакитне паливо вже боргують навіть бюджетні установи і організації краю.

Про це повідомили на сторінці Тернопільської обласної державної адміністрації у соціальній мережі «Фейсбук» сьогодні, 9 лютого. Сталося це на засіданні штабу з підготовки об’єктів житлово-комунального господарства (ЖКГ), соціальної сфери та інфраструктури до роботи в осінньо-зимовий період 2020/2021 року. Йшлося там насамперед про запобігання аваріям і проведення оперативних відновлювальних робіт на цих об’єктах, а також забезпечення сталого проходження опалювального сезону.

Нарада1
Нарада1

Участь у нараді брали представники територіальних громад краю та співробітники структурних підрозділів обласної держадміністрації.

Ми розглянули питання про стан заборгованості бюджетних установ Тернопільської області за використану теплову енергію у територіальних громадах, - каже новопризначений заступник голови Тернопільської ОДА Володимир Важинський. – Борги є, і нам треба розв'язувати ці питання у найшвидші терміни.

За його словами, станом на 1 лютого 2021 р. загальна заборгованість бюджетних установ та організацій краю за використану теплову енергію становить 35,5 млн грн. Власне, у засіданні брала участь і начальниця обласного управління житлово-комунального господарства і енергозбереження Софія Близнюк. Вона також висловила стурбованість накопиченням боргів.

Нарада2
Нарада2

Також під час наради обговорили ситуацію щодо заборгованості підприємств комунальної теплоенергетики Тернопілля за послуги із розподілу природного газу перед операторами газорозподільних систем. Картина також виявилася невтішною. Нагадаємо, станом на 1 лютого 2021 р. сума таких боргів уже сягнула 18 млн грн.

Фото зі сторінки Тернопільська обласна державна адміністрація у соціальній мережі «Фейсбук»

Вибір читачів за тиждень

Відео