Орест Сарматський

На Тернопільщині у новенькій амбулаторії, яка зачинена через судову тяганину, грибок вже вкриває стіни

54E96211-87C8-4FB9-9F13-82F050644E9E

Неоднозначна ситуація склалася навколо амбулаторії сімейної медичної практики у селі Почапинці.

Як повідомляє Підгородянська ОТГ, восени 2018-го року Управління охорони здоров’я області провело тендери на будівництво сільських амбулаторій. У чотирьох аукціонах перемогла компанія ТОВ «Інтенсбуд». Зокрема й в аукціоні на будівництво амбулаторії сімейної медицини в с. Почапинці, загальною вартістю 5 млн. 745 тис. грн.

- Будівельні роботи тривали жваво і мешканці навколишніх сіл раділи, що незабаром матимуть сучасну амбулаторію. Особливо в Почапинцях, адже люди тут залишилися без ФАПу, на місці якого, власне, і велося будівництво. Однак у вересні минулого року слідчі ГУНП в Тернопільській області розпочали слідство в рамках кримінального провадження На їхню думку, під час будівництва сільських амбулаторій посадові особи заволоділи коштами шляхом зловживання посадовим становищем за попередньою змовою групи осіб. І хоч на даний час амбулаторія в Почапинцях практично готова до здачі в експлуатацію, через судові процеси, що тривають по справі ТОВ «Інтенсбуд», зробити це вкрай важко, - йдеться у повідомленні.

Також повідомляється, що в неопалюваному приміщенні амбулаторії на стінах починає утворюватися грибок. Пропадають мільйони державних коштів, вкладених у будівництво.

Мешканці Почапинець, та й громади загалом, потерпають через відсутність належного медичного обслуговування.

Громада звертається до керівництва області, аби воно посприяло у вирішення проблеми, щоб амбулаторія в Почапинцях все ж таки запрацювала.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео