Олеся Поліщук

Аграрій з Тернопільщини показав цікаву квітучу рослину (фото)

149202300_152652719906216_2216250254170942734_n

Відомий аграрій і народний депутат Іван Чайківський показав цікаву рослину, яка розцвіла в його офісі. Це – стреліція, квітка королівського роду.

Фото рослини він опублікував у фейсбуці.

-              У теплій атмосфері зацвітають теплолюбиві квіти, - прокоментував він свій допис. - Стреліція - квітка королівського роду. Хоч вітер і шарпає її листя, вона знаходить в собі сили красиво цвісти. Багатьом з нас варто запозичити таку рису: не зважати на труднощі та приносити радість іншим.

Нагадаємо, стреліція — рід багаторічних рослин родини стреліцієвих, ззовні схожих на банани. Налічує 5 видів, два з яких належать до поширених декоративних рослин, а інші використовуються у садівництві зрідка.

Батьківщиною усіх видів є Південна Африка. Рід названий на честь королеви Шарлотти, дружини англійського короля Георга III, уродженої принцеси Макленбург-Стреліцької. Королева цікавилась ботанікою і заснувала знамениті Королівські ботанічні сади в К'ю.

Крім того, до усіх представників роду застосовують синонімічні народні назви — райські пташки або журавлині квітки. Вони пов'язані з незвичною формою квіток стреліцій, які нагадують чи то розпушене оперення райських птахів, чи то голівку вінценосного журавля.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео