Віра Олександрович

У трьох магазинах Тернополя «влетіли» на солідні штрафи (фото)

1

Незаконний збут рідин, що використовуються в електронних сигаретах, виявили податкові міліціонери на Тернопільщині. Тепер на власників цих магазинів очікують солідні штрафи.

Операцію провели працівники Головного управління ДФС у Тернопільській області спільно з працівниками управління контролю за підакцизними товарами Головного управління ДПС в області.

- Наші працівники виявили трьох суб’єктів господарювання, які займалися незаконним збутом рідин, що використовуються в електронних сигаретах, - кажуть у податковій міліції. - Протиправну діяльність проводили просто у торгових об’єктах Тернополя.

Вказані рідини, за даними фахівців, є сумішшю хімічних речовин, що містять або не містять нікотин, використовуються для створення пари в електронних сигаретах і, відповідно до вимог закону, є підакцизним товаром. Їхнє виробництво, оптова і роздрібна реалізація повинні здійснюватися за наявності відповідних ліцензій.

2
2

- Крім того, на картриджах, заправних контейнерах та інших ємностях для рідин, що використовуються в електронних сигаретах, повинні бути марки акцизного податку встановленого зразка, - наголошують фахівці. - Однак у цих суб’єктів господарювання таких ліцензій не було, а товари у продажу не мали марок акцизного податку.

За результатами проведених заходів, виявили і вилучили з незаконного обігу близько 450 одиниць упаковок рідин, що використовуються в електронних сигаретах, іноземного виробництва на загальну суму 120 тис. грн.

- Законом передбачили, що за здійснення оптової і роздрібної торгівлі рідинами, що використовуються в електронних сигаретах, без наявності ліцензій до суб’єктів господарювання застосовують фінансові санкції, - наголошують податкові міліціонери. – Йдеться про штрафи у 200% вартості партії товару, але не менш як 17 тис. грн.

3
3

До того ж, на особу, яка здійснює господарську діяльність без отримання ліцензії на провадження виду господарської діяльності, що підлягає ліцензуванню, відповідно до закону, накладають адміністративне стягнення у вигляді штрафу від 17 до 34 тис. грн.

Фото надані ГУ ДФС у Тернопільській області

Вибір читачів за тиждень

Відео