Свята закінчились: у Чорткові зростання кількості хворих на коронавірус

630_360_1589562296-473

Порівняно з попереднім місяцем, у Чорткові в лютому спостерігається збільшення кількості хворих на коронавірусну інфекцію. З чим це пов’язано та чого чекати чортків’янам, на ці та інші питання відповів лікар-епідеміолог Олег Голоніатий:

«Дійсно, протягом останніх двох тижнів спостерігаємо зростання кількості хворих на коронавірусну інфекцію. Такі зміни пов’язані з тим, що люди повернулися з відпочинку, канікул, святкувань у свої колективи – на роботу чи в навчальні заклади.

Все більше і більше чортків’ян втрачають пильність та нехтують заходами безпеки – не дотримуються дистанції, відвідують заклади громадського харчування, влаштовують масові святкування. Такі дії можуть призвести до нового спалаху захворюваності у громаді.

До ковіду додаються і сезонні захворювання, що обтяжує роботу медиків. Ми знову спостерігаємо зменшення кількості ліжкомісць в інфекційному відділенні, знову приймає хворих на коронавірусну інфекцію лікарня на Заводському.

Аналізуючи статистику, можна з впевненістю сказати, що в скорім часі знову очікується зростання кількості хворих на COVID-19».

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео