Тернопіль має на кого рівнятися

1

У Львові незабаром з’явиться міський будинок підтриманого проживання для дорослих осіб з інвалідністю, які втратили батьків чи опікунів, чи прагнуть проживати окремо від них.

Гідну альтернативу психоневрологічним диспансерам і геріатричним центрам має на меті відкрити центр «Джерело». Як повідомляє Львівська міська рада з посиланням на міське управління соціального захисту, будинок підтриманого проживання — це простір, обладнаний для проживання 20 дорослих львів'ян з інвалідністю та асистентів, які допомагатимуть їм у побуті.

Приміщення для організації такого простору передала Центру «Джерело» Львівська міська рада. Воно складається з цокольного поверху та двох житлових. Там заплановано облаштувати 12 одномісних та 4 двомісні кімнати, а також кухню, їдальню, доступні санвузли, встановити ліфт. Окрім того, в планах також є зведення інклюзивного громадського простору для спільного активного проведення часу людей з інвалідністю та мешканців Львова, проведення денних майстерок з арт-терапії, спільних кінопереглядів та воркшопів.

Загалом на впорядкування виділеного триповерхового приміщення за попередніми підрахунками потрібно 20 млн грн.

Цей будинок підтриманого проживання Центру «Джерело» — один із переможців проектів Громадського бюджету, які реалізовуватимуть у 2021 році. За цей проект віддали свої голоси понад 4,6 тис осіб.

Фото: ЛМР

Вибір читачів за тиждень

Відео