Тернополянам на замітку: як почати бігати навесні

565b3588f4d8e55bf4a3a439efa4962d-1

Навіть поціновувачі затишку та відпочинку з книжкою погодяться із тим твердженням, що спорт навесні - одне задоволення. Це природньо, оскільки саме в цей час пробуджується природа, а людина її частина.

Щоб успішно позбавлятися від накопиченого за зиму, тілу потрібні розтяжка, силові тренування, кардіо та дихальні вправи, а в сукупності це називається – впорядкований тренувальний план.

У попередніх публікаціях ми вели мову про схуднення, фітнес та спортивну ходьбу, а сьогодні поговоримо про біг. Отже, почнемо…

Якщо взимку біг можна і навіть потрібно перенести в зал на бігову доріжку, то з настанням весни, за умови гарної погоди, можна почати бігати на свіжому повітрі, тим самим підвищувати ефективність від занять.

Пам'ятайте, що під час руху корпус повинен бути трохи нахиленим вперед, а ось коліна підкидати до живота не треба. Намагайтеся не використовувати активні перекати з носка на п'яту, біжіть природно, балансуйте, створюючи віддачу в коліна і тазостегнові суглоби.

Почніть з інтервального бігу. Після 5 хвилин швидкої ходьби збільште швидкість на хвилинку, потім відпочивайте 4 хвилини, і так далі. Поступово доведіть періоди відпочинку до хвилини, а бігу - до чотирьох.

Як тільки ви змогли пробігти 20 хвилин в одному темпі без зупинки - час підшукати маршрут з гірками, східцями і іншими природними перешкодами.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео