Віра Олександрович

Скарги на Тернопільщині залишили без задоволення, а рішення – без змін

Скарга_суд

Аж 11 скарг від суб’єктів господарювання Тернопільщини перебували на розгляді в ДПС України упродовж січня цього року.

Як повідомили у Відділі пресслужби Головного управління Державної податкової служби (ДПС) у Тернопільській області, 10 із них подали ще торік, а одну – цьогоріч.

- За цей час працівники відомства розглянули 9 скарг на 11 рішень, - уточнюють у податковій. - Сума оскарження – 1,6 млн грн. Усі скарги залишили без задоволення, а рішення – без змін. Причому наші фахівці підготували по усіх скаргах висновки і відправили до ДПС України.

Із початку цього року на супроводженні в управлінні супроводження судових справ ДПС в області перебували 784 судових справи на загальну суму 1,4 млрд грн.

- І в 516-ти справах на суму 1 млрд грн податкова є відповідачем, а у 268 судових справах на суму 344,5 млн грн – позивачем, - уточнюють фахівці.

До слова, у січні по 19-ти справах порушили провадження на суму 424,3 тис. грн. У судах прийняли рішення щодо 21 справи на суму 5,3 млн грн. При цьому 18 судових справ вирішили на користь податкового відомства. Відтак бюджет отримає 5,3 млн грн. Платники ж виграли 3 справи на суму 9,1 тис. грн.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео