Віра Олександрович

Після перших перевірок на Тернопільщині дехто вже втратив ліцензію

Штраф
Через порушення «підакцизних» правил уже позбавили ліцензій багатьох тернопільських підприємців. І це все – лише за перший місяць 2021 року. Про це повідомили у Відділі пресслужби Головного управління Державної податкової служби (ДПС) у Тернопільській області.

– Упродовж січня фахівці Головного управління ДПС в області провели 20 перевірок суб’єктів господарювання, які здійснюють роздрібну торгівлю алкогольними напоями, тютюновими виробами і пальним, – звітують у податковій. – Результат – очікуваний, наші фахівці застосували фінансових санкцій на суму 1 млн 100,3 тис. грн.

За результатами проведених перевірок, податківці встановили 26 порушень норм Закону України «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів». 

– Так, у 9-ти випадках реалізовували підакцизну продукцію без зазначення коду товарної продукції, згідно із УКТЗЕД, а в 4-х – торгували алкогольними напоями за цінами, нижчими від встановлених мінімальних оптово-відпускних або роздрібних цін, – перелічують у податковій. – Ще у 3-х – зафіксували невидачу розрахункового документа, стільки ж – у випадках не обладнання і відсутності реєстрації рівнемірів-лічильників та витратомірів-лічильників пального тощо.

Що цікаво, лише з початку цього року довелося анулювати 25 ліцензій: 14 – на право здійснення роздрібної торгівлі алкогольними напоями та 11 – на право здійснення роздрібної торгівлі тютюновими виробними. Загалом суб’єкти підприємництва у нашому краї здійснюють діяльність, використовуючи 4 694 ліцензії. Зокрема, є 2 547 ліцензій на право здійснення роздрібної торгівлі алкогольними напоями і 2 147 – на право здійснення роздрібної торгівлі тютюновими виробами. Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео