Оксана Бучко

За три роки після замаху на ексдепутата у центрі Тернополя так і не знайшли замовника

snig-i-krov-1

Активність слідства щодо замаху на ексдепутата Ігоря Турського, який вчинили у центрі Тернополя три роки тому, визначають як різко загальмовану. Підозрювані, організатори та замовники не притягуються до відповідальності. Тож тернополяни вимагають відновити результативні слідчі дії.

Із такою вимогою під стіни поліції вийшли на акцію 22 лютого.

Як відомо, через рік після нападу до поліції самостійно прийшов один з учасників нападу, який зізнався в скоєнні злочину, але будь-які додаткові свідчення надати відмовлявся. Про те, що у справі досі триває допит свідків, «Терен» писав ще у лютому 2020 року. До сьогоднішнього дня ситуація не змінилась.

– Сьогодні минає три роки, як в центрі Тернополя, посеред білого дня відбувся збройний напад на мого друга Ігоря Турського, – пише Іван Сороколіт. - Три роки поліція не може притягнути до відповідальності організаторів та замовників цього цинічного злочину, який без сумніву має політичний мотив. Це не перший випадок, коли замовники залучають виконавців злочину з Кривого Рогу. Громадсько-політичний діяч з міста Кременця Віталій Ващенко загинув в результаті нападу. Виконавцями злочину виявилися також мешканці Кривого Рогу. Спершу слідство тривало результативно, але згодом активність різко загальмувалася. Ми маємо небезпідставні підозри, що це пов’язано з причетністю до злочину впливових високопосадовців.

Фото з відкритих джерел, відео з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео