Олеся Поліщук

Прокуратура Тернопільщини перевірила дотримання прав в’язнів – є порушення

159052622_3949382765124670_2652409600391173288_o (1)

На Тернопільщині  порушують права затриманих на безоплатну правову допомогу і не забезпечують належного санітарного стану в ізоляторі тимчасового тримання.

Про це повідомляє пресслужба Тернопільської обласної прокуратури.

Такі перевірки відбулися у спеціальних установах та інших відведених для цього приміщеннях ГУНП в Тернопільській області, а також при здійсненні конвоювання, охорони затриманих і взятих під варту осіб, у тому числі під час проведення судових засідань та в перервах між ними.

- Під час перевірок виявлено ряд порушень. Зокрема, поширеними фактами є недотримання права затриманих, взятих під варту на одержання безоплатної правової допомоги. Також, неприйнятним до сучасних вимог є санітарний стан приміщень ІТТ ГУНП в області, порушення щодо роздільного тримання в’язнів у камерах ІТТ, недотримання вимог при проведенні обшуку в’язнів особою однієї статі та забезпечення їх права на щоденну прогулянку, - йдеться у повідомленні.

Крім цього, зафіксовані порушення при конвоюванні в’язнів, недостатня кількість спецавтомобілів, невідповідність стану технічного обладнання спеціальних палат закладів охорони здоров’я області, в яких проходять лікування в’язні.

За наслідками проведених перевірок впродовж минулого та цього року внесли 122 вказівки, з яких 87 розглянуто та задоволено, 35 – перебуває на розгляді.

До дисциплінарної відповідальності притягнули 40 службових осіб.

Фото з допису пресслужби Тернопільської обласної прокуратури

Вибір читачів за тиждень

Відео