Віра Олександрович

У Тернополі знайшли гроші на ремонт фонтанів і новий Палац спорту (фото)

Остапчук2

Видаткову частину бюджету Тернополя на 2021 рік збільшили на 182 млн 141,7 тис. грн. Ці гроші відразу розподілили на різні сфери життєдіяльності міста – від ремонту фонтанів до зведення нового Палацу спорту. 

Нагадаємо, зміни до бюджету Тернопільської громади на цей рік внесли на сесії міської ради 5 березня. Тоді ж ухвалили понад 230 цікавих питань (читайте про це ТУТ, ТУТ і ТУТ – прим.).

Сесія1
Сесія1

Традиційно бюджетне питання представляла фінансова заступниця міського голови Вікторія Остапчук.

– Видаткова частина бюджету збільшується на 182 млн 141,7 тис. грн, – каже вона. Відповідно, додаткові кошти отримають освітяни, медики тощо.

Отже, сферу освіта профінансують на 26 млн 469,6 тис. грн. Це – і поточні видатки, і капітальні, в тому числі: на пожежну сигналізацію, виплату зарплати освітянам, закупівлю програмного забезпечення «Країна мрій», проведення ремонту даху у ДНЗ №37, капремонт спортзалу школи №7, реконструкцію майданчиків та інші ремонтні роботи.

– Охорони здоров’я на поточні видатки отримає 2 млн 184,1 тис. грн, а на капітальні – 6 млн 171,8 тис. грн, – додає чиновниця. – Гроші, зокрема, підуть на оплату енергоносіїв і проведення ремонтів у медичних закладах, а також придбання обладнання.

Соколовський
Соколовський

Не обділили цього разу і управління житлово-комунального господарства. Воно отримає 100 млн 360,9 тис. грн. Що цікаво, ці гроші витратять капремонт фонтанів і шлюзів водосховища, а також міжквартальних проїздів. Передбачили фінансування на реконструкцію колектора стічних вод, що на вул. Садовій, і шляхопроводу, що на вул. Об'їзній.

– Частину грошей витратять на утримання парків, точніше – зариблення ставу і роботи із очищення водойми, – уточнює Вікторія Остапчук. – Додатково спрямовуємо також кошти на капремонт дороги у с. Іванківці – 600 тис. грн. 

На сферу фізичної культури і спорт витратять додатково 33 млн 473,7 тис. грн. У цю суму входять: придбання обладнання та ремонт фасаду ДЮСШ з ігрових видів спорту – 800 тис. грн; реставрація фасаду замку – 1 млн 200 тис. грн; будівництво Палацу спорту – 27 млн 200 тис. грн.; капремонт скейт-парку – 205 тис. грн.

Круть
Круть

– Додаткову суму отримає і фінансове управління, - підсумовує Вікторія Остапчук. – Зокрема, збільшено видатки на суму 13 млн 340,3 тис. грн. Так, на програму «Водна арена» – 10 млн 510,7 тис. грн, програму обороноздатності – 1 млн грн, програму «Безпечна громада» – 800 тис. грн.

До слова, передбачили кошти і на муніципальне замовлення – 83,7 тис. грн. Йдеться про студентів, яким оплатять навчання в магістратурі, щоб вони згодом зайняли вакансії, що утворилися у комунальних підприємствах або апараті міської ради.

Фото із трансляції засідання на сторінці Тернопільської міської ради у соціальній мережі «Фейсбук» 

Вибір читачів за тиждень

Відео