Віра Олександрович

У Тернопільській райлікарні вакцинували лікарів і чекають на нову хвилю інфікованих COVID-19

Райлікарня

У Тернопільській районній лікарні від коронавірусу вже вакцинували 31 медика. Усі щеплені почуваються задовільно. Температура піднялася лише у двох лікарів.

Таким результатом похвалився голова районної ради Віктор Козорог на своїй сторінці у соціальній мережі «Фейсбук». А власне про перебіг вакцинації і стан медиків розповів медичний директор закладу Роман Балабан. Зауважимо, нещодавно у цій лікарні змінився головний лікар. 

– Вакцинація пройшла успішно, на першому етапі у лікарні від коронавірусу вакцинували 31 особу, – каже медичний директор. – На другому етапі, який відбудеться через 28 днів – є ще охочі, орієнтовно 20 осіб. Усі вакциновані медики почуваються задовільно, тільки у двох людей до 37-ми піднялася температура. 

До слова, вакцинувалися медики віком від 25-ти до 60 років. Вони безпосередньо мають справу із хворими на COVID-19, які лежать у районній лікарні.

– У закладі перебувають 28 хворих з коронавірусом (станом на 10 березня – прим.), причому кількість пацієнтів зростає, – уточнює Роман Балабан. Тепер – багато важких. Люди невчасно звертаються, лікуються вдома, не йдучи по допомогу до сімейного лікаря.

Що цікаво, серед 28-ми пацієнтів 18 перебувають на кисневій підтримці, двоє на концентраторі і ще двоє – в реанімації, причому одна особа – на апараті ШВЛ.

– Загалом у Тернопільській районній лікарні облаштували 45 ліжок для хворих на коронавірус, – додає Роман Балабан. – Проте у Тернопільській районній лікарні існує можливість збільшення числа ліжко-місць для таких пацієнтів, якщо їхня кількість суттєво зросте.

Нагадаємо, у районній лікарні була ситуація, що у ковідному відділенні перебували близько 40-ка хворих. Тому заклад, у разі потреби, дійсно готовий до збільшення кількості хворих на COVID-19. А це – цілком вірогідно, зважаючи на те, що Тернопілля перебуває на межі «червоної» зони.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео