Дарія Шевченко

Роман Пацкань: «Тільки вакцинація допоможе ефективно побороти цю складну і непередбачувану хворобу»

159217743_263436702055954_5242283453766329810_o

На Тернопільщині триває вакцинація. Першими, хто вакцинується від коронавірусу є медики. Один з таких – Роман Пацкань. Чоловік працює анестезіологом, окрім того, він є завідуючим реанімаційним відділенням Борщівської міської лікарні та за сумісництвом депутат Борщівської міської ради від партії «За майбутнє». Роман зізнається, що тільки способом вакцинування можна побороти пандемію.

- Тільки вакцинація допоможе ефективно побороти цю складну і непередбачувану хворобу. Оскільки надаю допомогу важким хворим в реанімації, то передусім мушу бути сам захищеним від COVID-19. Зараз спостерігаємо третю хвилю COVID-19, яка зачіпає молодше населення, медики констатують, що вірус став «агресивніший». Не можна легковажити карантинними правилами, потрібно користуватися засобами захисту, щоб вберегти себе і своїх рідних від цієї небезпечної недуги, - розповів Роман Пацкань.

Він зазначив, що Ковід-19 вражає життєво необхідні органи, що призводить до летальних випадків.

- У Борщівській лікарні працюю 14 років, торік у червні мене призначили завідуючим реанімаційним відділенням. З серпня минулого року реанімацію перепрофілювали для лікування хворих на COVID-19, до кінця року ми прийняли понад 80 пацієнтів. Здебільшого це були складні випадки, потрапляли люди з супутніми патологіями: цукровим діабетом, ішемічною хворобою серця, гіпертонією. Ковід вражає легені, а також - нирки, головний мозок та інші органи. Стаються летальні випадки через ускладнення - тромбоемболія або інсульт, - поділився пан Роман.

До слова, загалом у Тернопільській області від коронавірусу вакцинувалось 2508 осіб.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео