Віра Олександрович

Тернополянин «відмив» майже 3 млн грн, отриманих від продажу наркотиків

Відмив

Відмивання доходів довело до криміналу жителя Тернопільщини. Викрили його за підозрою, що виникла у поліції.

Про це повідомили у Відділі пресслужби Головного управління Державної податкової служби (ДПС) у Тернопільській області.

Фахівці відділу боротьби із відмиванням доходів, одержаних злочинним шляхом, Головного управління ДПС в області провели аналітичне дослідження діяльності жителя обласного центру Л. (поки справа розслідується, оприлюднювати прізвище підозрюваного не можна – прим.) Вони з’ясовували, чи є ознаки правопорушень, пов’язаних із легалізацією (відмиванням) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванням тероризму або фінансуванням розповсюдження зброї масового знищення, та інші правопорушення.

– Вчинили так на виконання вимог Постанови про призначення дослідження матеріалів кримінального провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 307 Кримінального кодексу України, – пояснюють податківці. – Надійшли такі документи зі слідчого управління Головного управління Національної поліції в Тернопільській області.

Податківцям вдалося встановити, що особа дійсно здійснювала приховану підприємницьку діяльність, реалізовуючи на території Тернополя та області наркотичні засоби та психотропні речовини.

– Кошти від невстановлених осіб зараховували на електронні гаманці однієї із платіжних систем, – розповідають у податковій. – Згодом ці гроші перерахували на карткові банківські рахунки, а також використовували для оплати товарів і послуг. Траплялося, знімали готівку. І все це – аби приховати їхнє незаконне походження, джерела виплат. Загальна сума «відмитих» злочинних коштів склала 2,9 млн грн.

Висновок аналітичного дослідження надіслали у Слідче управління ГУ Національної поліції в області. Відтак, у Єдиний реєстр досудових розслідувань внесли відомості про вчинення кримінального правопорушення за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 209 Кримінального кодексу України (ККУ) – «легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом», а також внесли відомості в Єдиний реєстр досудових розслідувань за ознаками злочину передбаченого ч. 2 ст. 306 ККУ – «використання коштів, здобутих від незаконного обігу наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів, прекурсорів, отруйних чи сильнодіючих лікарських засобів».

До речі, фігурантів уже затримали і оголосили їм підозру, матеріали кримінального провадження незабаром передадуть до суду.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео