Орест Сарматський

Врожай зернових цьогоріч досягне рекордного показника — думка (Агроколонка)

1601 (Copy)

Беручи до уваги теперішній стан озимих культур, кількість опадів, які випали за зиму, і наявність вологи, у Мінекономрозвитку зробили прогноз виробництва основних сільськогосподарських культур. 

Про це повідомив заступник Міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Тарас Висоцький на своїй сторінці у Facebook.

– За попередніми підрахунками, очікується, що цьогорічний врожай зернових досягне рекордного показника 2019 року – 75 млн тонн. Кількісна оцінка очікуваного виробництва олійних культур на рівні 19,1 млн тонн. Площа під зерновими та олійними сільськогосподарськими культурами цього року становить 24,2 млн га, що на 0,3 млн га більше, ніж у 2020 році», – написав Тарас Висоцький.

1602 (Copy)
1602 (Copy)

На Львівщині збудують завод з переробки картоплі

Компанія «Централ Плейнс Груп Україна», заснована групою іноземних інвесторів з Великобританії та Фінляндії, планує побудувати завод з переробки картоплі у Львівській області.

Про це повідомляє пресслужба Львівської ОДА.

Зазначено, що «Централ Плейнс Груп Україна» вирощує картоплю в Кам'янка-Бузькому та Самбірському районах на загальній площі 700 га. Минулого року валове виробництво склало близько 15 тис. т.

— Ми маємо намір збудувати у Глинянах Золочівського району завод із безвідходної переробки картоплі, зокрема у крохмаль. Вартість будівництва близько 7 млн доларів. На підприємстві хочемо створити близько 50 робочих місць. Плануємо переробляти 40-50 тис. т картоплі в рік. Для вигідного функціонування заводу є велика потреба у сировині, — прокоментував Олег Дринь, член Ради Директорів компанії і представник Фінської Інвестиційного фонду.

Він зазначив, що компанія планує налагодити співпрацю з місцевими фермерами та побудувати ефективний процес вирощування та поставки сировини до заводу. Також в планах співпраця з USAID з розвитку фермерства та налагодження процесу закупівлі в аграріїв картоплі.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео