Віра Олександрович

Відносини між Тернопільщиною, Франківщиною і Волинню вийшли на новий рівень (фото)

Основне

Меморандуми про міжрегіональну співпрацю між Тернопільською обласною радою та Івано-Франківською і Волинською обласними радами підписали сьогодні, 17 березня.

Від найближчих сусідів у документі свої підписи залишили Олександр Сич і Григорій Недопад, повідомили на сайті найвищого представницького органу Тернопільщини.

1111
1111

– Ми прагнемо налагодити тісні відносини, співпрацю, обмін досвідом, адже наші області мають багато спільного, – каже Михайло Головко. – У нас – єдина історія, ми близькі ментально. Ми зацікавлені у подальшому поглибленні, зміцненні та розширенні економічного, науково-технічного і культурного співробітництва, керуючись принципами рівноправності та взаємності.

У меморандумах, зокрема, йдеться про створення сприятливих умов для розвитку міжрегіонального співробітництва у соціально-економічній і гуманітарній сферах. Адже очільники бачать спільне майбутнє в галузях освіти, науки і культури, охорони здоров'я та соціального захисту, розвитку туризму і спорту, залученні інвестицій, у томі числі міжнародної технічної допомоги. Окрім того, є багато планів щодо захисту екології і раціонального використання природних ресурсів.

2222
2222

Передувало цьому інше важливе рішення. Адже депутати Тернопільської обласної ради на 2-й сесії одноголосно підтримали питання про налагодження співпраці і розвиток партнерських зв’язків із органами місцевого самоврядування інших областей України. Щоб почути про таке схвалення з боку політиків, у Тернопіль Олександр Сич і Григорій Недопад приїхали особисто і були присутні на засіданні у конференцзалі на вул. Грушевського, 8.

3333
3333

Очільники Івано-Франківської та Волинської обласної рад звернулися до депутатського корпусу Тернопільщини із вітальним словом. Сталося це власне перед прийняттям рішення «Про налагодження співпраці і розвиток партнерських зв’язків Тернопільської облради з органами місцевого самоврядування інших областей України». Що цікаво, ініціював цей пункт Михайло Головко. Підтримка його ідеї була одноголосною.

4444
4444

Відповідно до ухваленого рішення, сесія «дала добро» на підписання меморандумів про міжрегіональну співпрацю між Тернопільською, Івано-Франківською і Волинською обласними радами. Також сесія одноголосно уповноважила голову нашої обласної ради підписувати від ім’я органу місцевого самоврядування меморандуми (протоколи, угоди) про міжрегіональну співпрацю.

5555
5555

Окрім того, на сесії вирішили утворити робочі групи для взаємної координації співпраці і розвитку партнерських зв’язків Тернопільської обласної ради із органами місцевого самоврядування інших областей України.

6666
6666

Нагадаємо, у порядку денному сесії облради було 66 питань. Перед розглядом пунктів, що стосувалися господарки краю, депутати вирішили розглянути політичні звернення. Загалом депутати працювали понад 3 години. 

Фото з сайту обласної ради 

Вибір читачів за тиждень

Відео