Олеся Поліщук

Жителі Тернопільщини знову зможуть відпочивати у Греції

tury-v-greciju

Влада Греції вирішила відкрити країну для туристів з 14 травня. Приймати планують всіх: і резидентів Євросоюзу, і громадян третіх країн, до яких входить й Україна.

Про це повідомляє туристична агенція Best Travels.

- Іноземці зможуть приїжджати до Греції, якщо вони вакцинувались від COVID-19, отримали негативний результат тесту перед поїздкою або зможуть довести, що перехворіли на коронавірус. Додаткові перевірки будуть вибірково проводитись в аеропортах і на кордоні, - йдеться у повідомленні.

Разом з тим «Європейська правда» пише, що пакувати валізи до Греції на травень ще рано. У заяві Міністра туризму Греції Харіса Феохаріса  є одна «невеличка» пропущена деталь.

- Відкриватися самовільно, не погодивши це рішення з іншими державами ЄС, Греція не буде. Це визнають грецькі посадовці та підтверджують джерела ЄвроПравди. Тож зараз у Брюсселі ведеться «війна» щодо того, якими можуть бути умови такого відкриття.

Зараз в Греції щодня реєструють по 1000-2000 випадків COVID-19. У країні діє масковий режим, правила соціальної дистанції, обмеження в закладах і громадських місцях.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео