Орест Сарматський

Центр Симона Візенталя у Парижі звернувся до президента ФІФА через назву стадіону у Тернополі

00083645_n1-696x522 (Copy)

Директор Центру Симона Візенталя доктор Шимон Самуелс звернувся з листом до голови ФІФА Джанні Інфантіно щодо присвоєння стадіону у Тернополі імені Романа Шухевича.

Про це йдеться у повідомленні офіційного сайту Центру Симона Візенталя в Парижі.

– Центр закликав Інфантіно повідомити про обурення назвою стадіону в Тернополі на 71-му конгресі ФІФА, який заплановано провести  21 травня через Zoom з Токіо, – йдеться у повідомленні.

Також повідомляється, що Центр Симона Візенталя очікує від голови ФІФА, аби той наполягав на тому, щоб Українська асоціація футболу відмовила у проведенні матчів на стадіоні у Тернополі, поки спортивна арена не буде перейменована у дусі статуту ФІФА.

Як повідомляв «Терен», Інститут національної пам'яті Польщі висловив офіційний протест щодо присвоєння міському стадіону в Тернополі імені командувача УПА Романа Шухевича. 

Раніше повідомлялося, що 5 березня 2021 року сесія Тернопільської міської ради прийняла рішення про присвоєння міському стадіону імені головного командувача Української повстанської армії Романа Шухевича.

Згодом Посол Ізраїлю в Україні засудив присвоєння стадіону у Тернополі імені Шухевича.

На заяву дипломата відреагували в українському МЗС.

– Збереження національної пам'яті українського народу залишається одним з пріоритетів державної політики України, і дискусії у цій сфері мають проходити на рівні істориків. Натомість дипломатам слід працювати над зміцненням відносин дружби і взаємної поваги між народами, а не навпаки – такий коментар зробив у Twitter речник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко, реагуючи на заяву ізраїльського посла.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео