Олеся Поліщук

На Тернопільщині міська рада шукає професійних батьків

unnamed (4)

Бережанська міська рада шукає професійних батьків для створення патронатних сімей.

Про це повідомила «Служба у справах дітей Бережан».

Патронат над дитиною (сімейний патронат) – це професійна комплексна послуга, що передбачає: тимчасовий догляд, виховання та реабілітацію дитини в сім’ї патронатного вихователя на період подолання дитиною, батьками складних життєвих обставин.

- Сімя патронатного вихователяце сімя, в якій за згоди всіх її членів повнолітня особа, яка пройшла спеціальний курс підготовки, виконує обовязки патронатного вихователя на професійній основі, - йдеться у повідомленні.

Послуги з патронату оплачують. За надання послуги патронатний вихователь щомісяця отримує: грошове забезпечення в розмірі 5-ти прожиткових мінімумів для працездатних осіб (з грудня 2020 року 2270,00 грн. х 5 = 11 350,00 грн.).

А також,  соціальну допомогу на утримання та виховання дитини в розмірі 2,5 прожиткового мінімуму для дітей відповідного віку на місяць, для дітей з інвалідністю - 3,5 прожиткового мінімуму для дітей відповідного віку на місяць (з грудня 2020 року діти віком до 6 років 1921,00 грн. х 2,5 = 4 802,5 грн.; діти віком від 6 до 18 років 2395,00 х 2,5 = 5987,5 грн.).

Соціальна допомога виплачується на кожну влаштовану в сім’ю патронатного вихователя дитину. А саме, при влаштування 2-х і більше дітей, віком до 1 року, неповнолітньої вагітної, дитини з ВІЛ, грошове забезпечення збільшується на 10% за кожну дитину та категорію, але сумарно не перевищує 50%.

Детальнішу інформацію про патронат можна отримати в службі у справах дітей Бережанської міської ради за адресою м. Бережани, вул.Банкова, 3, контактний телефон 2 14 46.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео