Оксана Бучко

Учень на Тернопільщині боявся йти до школи через нагадування про борг 

1ba361f23685be5cda4dc3ddbcc1b7e1

Припинив ходити до школи через тиск вчительки: такий випадок трапився у школі на Тернопільщині. Неприємну реакцію викликало повідомлення у щоденнику про необхідну суму грошей на ремонт класу. Після цього шестикласник боїться, що йому знову нагадуватимуть про борг.

Про це йдеться 20 березня в сюжеті ТСН о 19:30.

– Він мені сказав, коли ця почалася вся ситуація, що він не хоче, щоб на нього сварилися і вимагали гроші за цей ремонт, – каже мати Наталія Гуменюк.

Класна керівниця вписувала необхідну суму здачі учневі у табель та повторно у щоденник. Мама Наталя працює вчителькою у цій же Перепельницькій школі і сама виховує чотирьох дітей. Гроші на ремонт не здавала з кількох причин:

-їй особисто про це ніхто не казав;

-вже зробила за власні гроші мініремонт у своєму класі. Бо, каже, дирекція школи вирішила, оскільки торік учні вчилися дистанційно, то зробити це мають класні керівники. 

Директорка школи Ірина Коваль це заперечує. Каже, і батьки, і вчителі облаштовують класи виключно з власної ініціативи.

– Ініціатива вчителів, що вони в своїх класах. Ініціатива батьків, що вони хотіли помогти тій вчительці. Вчителька зателефонувала до батьків і сказала: «Якщо виявляєте бажання мені допомогти у ремонтних роботах, все, – каже директорка школи.

У поліції почали розслідувати цю ситуацію як булінг.

– Було встановлено факт, коли вчителька однієї зі шкіл Тернопільського району здійснювала тиск на дитину з приводу того, що її батьки не здали гроші на ремонт класу, – повідомив керівник відділу ювенальної превенції ГУНП в Тернопільській області Петро Тихович.

Директорка школи уже готує догану вчительці, бо визнає, що вимагання грошей на ремонт, – це, звісно, порушення. Проблему визнають і у Зборівському відділі освіти. Шукають психолога для хлопчика, бо ні у сільській невеличкій школі, ні у їхньому управлінні такого фахівця немає. А мати школяра найбільше переживає, як її діти вчитимуться у школі, бо, каже, вже відчуває обурення колег.

Фото ТСН

Вибір читачів за тиждень

Відео