За минулий тиждень поліцейські зафіксували 459 порушень правил карантину в області

123047-1_large

За результатами щоденних відпрацювань щодо дотримання правил карантину в період з 15 по 21 березня правоохоронці склали 29 адмінпротоколів та винесли 430 адмінпостанов. Рейдові групи перевіряли громадські будівлі, заклади харчування, ринки та пасажирський транспорт.

Про це повідомляє Досьє 102.

Значну кількість недотримання карантинних вимог поліцейські виявили в закладах торгівлі: були відсутні маркування для перебування в черзі клієнтів, а також продавці обслуговували відвідувачів, котрі перебували без масок. Протоколи також склали на водіїв громадського транспорту, котрі перевозили понад норму пасажирів.

Упродовж минулого тижня поліцейські винесли 430 адмінпостанов за частиною 2 статті 44-3 КУпАП щодо осіб, котрі перебували у громадських місцях та транспорті без респіраторів або захисних масок. На порушників накладено  штраф від 170 до 255 гривень.

Ситуація в області щодо захворювання на коронавірус надалі залишається складною. Поліцейські звертаються до краян та суб’єктів господарювання не нехтувати протиепідемічними заходами.

З 23 березня Кабмін дозволив посилювати карантин на рівні громад. Відповідно до Постанови Кабміну № 230 комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій можуть запроваджувати додаткові обмеження у помаранчевій зоні епідемічної небезпеки на рівні громад.

Згідно з документом, підставою для впровадження додаткових обмежень визначені наступні ознаки:

- кількість виявлених нових випадків COVID-19 протягом останніх 7 днів на території окремої територіальної громади перевищує 70;

- кількість виявлених нових випадків COVID-19 протягом останніх 7 днів перевищує кількість випадків за аналогічний період на 50% та більше.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео