Віра Олександрович

Жителі Тернопільщини оцінили зручність і комфорт дистанційного спілкування

ключ

На Тернопільщині платники податків уже в 2021-му отримали майже 6000 електронних ключів цифрового підпису, адже це забезпечує зручність і комфорт за нинішніх умов.

Про це повідомили у відділі пресслужби Головного управління Державної податкової служби (ДПС) у Тернопільській області.

- Адаптація до обмежень, продиктованих пандемією, спонукала усіх нас перевести своє спілкування, ділове життя в Інтернет-площину, - кажуть у податковій. - Відтак, електронні сервіси вже стали невід’ємною складовою сьогодення. До того ж, в онлайн-форматі можна отримати ряд послуг, економлячи власний час і мінімізуючи негативний вплив довкілля на своє здоров’я та здоров’я рідних.

Зручність і комфорт дистанційного спілкування, зокрема, забезпечує наявність особистого електронного цифрового підпису. І це - добре розуміють краяни.

- Упродовж січня-лютого цього року вони отримали 5 708 сертифікатів електронного цифрового підпису, звернувшись до фахівців сектора реєстрації користувачів управління (центру) сертифікації ключів ІДД ДПС України, що діє в Центрі обслуговування платників (ЦОП) Тернопільської ДПІ Головного управління ДПС у Тернопільській області, - звітують у податковій. - таку послугу безкоштовно можуть отримати як юридичні особи, приватні підприємці, так і звичайні громадяни.

Загалом від початку року фахівці структурних підрозділів ГУ ДПС в області надали 14 977 адміністративних послуг. При цьому підрозділ електронних сервісів забезпечив 11 207.

- Відвідувачі переважно зверталися, аби тримати картку платника податків і внесення до паспорта громадянина України даних про реєстраційний номер облікової картки платника податків, - уточнюють у податковій. - Її отримали 6 147 фізичних осіб.  

Видача відомостей із Державного реєстру фізичних осіб-платників податків про суми/джерела виплачених доходів та утриманих податків зацікавила 3 933-х краян. Також значну кількість послуг надали із надання витягу з реєстру платників єдиного податку та реєстрації книг обліку розрахункових операцій, а це – 1 234 та 825, відповідно.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео