Віра Олександрович

У квітні для жителів Тернопільщини газ може коштувати менше

Газ_ОДА

Постачальники газу оприлюднили ціни на природний газ на квітень. Жителям Тернопільщини варто врахувати: кожна компанія тепер пропонуватиме власну ціну, виходячи з ринкових умов.

Як повідомили на сторінці Тернопільської обласної державної адміністрації, «блакитне паливо» коштуватиме від 6,70 до 6,98 грн за кубометр відразу у 14-ти компаній. Такі пропозиції наразі можна вважати найкращими і найвигіднішими.

Нагадаємо, 18 січня 2021 р. Уряд опублікував постанову №25, що передбачала запровадження граничної ціни на газ для населення в сумі 6,99 грн/куб. м. Але так мало бути лише із 1 лютого до 31 березня. Як повідомили на Урядовому порталі, постанову тоді розширили абзацом (цитуємо): «Установити з 1 лютого 2021 року на період дії карантину, але не довше ніж до 31 березня 2021 року, граничну ціну на природний газ за договорами поставки між побутовими споживачами і постачальниками, в тому числі постачальником »останньої надії«, на рівні 6 гривень 99 копійок за 1 куб. м (з урахуванням ПДВ, плати за транспортування магістральними газопроводами до внутрішніх точках виходу з газотранспортної системи)».

Оскільки дія Постанови завершується, далі на ціну має впливати лише ситуація на ринку. Переглянути інформацію про компанії, що торгують «блакитним паливом», та оцінити вартість їхніх послуг можна у реєстрі постачальників газу. Жителі Тернопільщини у такий спосіб можуть моніторити ціни на газ і обирати для себе вигідну пропозицію. Отже, переходьте за посиланням.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео