Орест Сарматський

Для українського молока відкрився новий експортний ринок (Агроновини)

3101 (Copy)

Україна та Японія погодили форму сертифіката для сирого молока та молочних продуктів від парнокопитних тварин. 

Це означає, що українські виробники зможуть продавати молоко в Японію, повідомляє пресслужба Держпродспоживслужби.

Новий ветеринарний сертифікат уже доступний на офіційному веб-порталі відомства.

Як зазначається у повідомленні, наразі Держпродспоживслужба співпрацює з міжнародними партнерами для розширення збуту по близько 30 країнах та різних товарних позиціях.

Серед них продукція птахівництва, жива велика та дрібна рогата худоба, яловичина та свинина, молоко та молочні продукти, мед, яблука, лохина та черешня, горох та квасоля, цибуля, пшеничне борошно, риба та рибопродукти, репродуктивний матеріал.

Джерело: kurkul.com

3102 (Copy)
3102 (Copy)

В Україні знову зросте ціна на цукор — експерт

У зв'язку з тим, що українські аграрії несуть занадто високі витрати на вирощування цукрових буряків, найближчим часом зростуть ціни на цукор.

Про це заявила аналітик Марина Романюк.

— Ціна на цукор продовжує зростати в Україні, на що впливає відмова виробників від вирощування цукрових буряків через те, що культура уражається шкідниками і дуже чутлива до погодних умов. Також виробники несуть високі витрати на посівні матеріали, добрива, засоби захисту рослин, — зазначила вона.

За словами аналітика, зараз на ринку за цукор-пісок за кілограм просять вже понад 20 грн. Вона вважає, що через скорочення обсягів виробництва найближчим часом очікується зростання ціни на 5-10%.

Так, основною причиною подорожчання є зниження пропозиції сировини (буряка і соняшнику), а також подорожчання кормів для птахів (зернові).

Однак у подорожчанні слід вбачати і позитивну сторону, адже кращий урожай цього року повинен спричинити здешевлення цих же товарів, знижуючи і загальний рівень інфляції.

Джерело: kurkul.com

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео