Віра Олександрович

Тернопільщина: «революцію» у Петриківському інтернаті поки що відклали (фото)

Петриків1

Петриківський обласний комунальний дитячий будинок-інтернат для дітей із інвалідністю вчора, 31 березня, відвідали депутати Тернопільської обласної ради. Як повідомили на сайті найвищого представницького органу Тернопільщини, врешті гості заявили, що хочуть глибше розібратися у ситуації.

Нагадаємо, цей особливий заклад, розташований неподалік Тернополя, незабаром мав зазнати суттєвої трансформації. Тому депутати, які входять до складу постійної комісії з питань соціального захисту населення та учасників АТО/ОСС і членів їхніх сімей, зокрема - Наталія Марків (голова комісіїприм.) та Олег Любінський, поцікавилися станом будинку-інтернату. Принагідно вони поспілкувалися із його директором Михайлом Новосадом та оглянули територію й умови проживання молодих людей, які нині перебувають в інтернаті. Супроводжувала гостей директорка обласного департаменту соціального захисту населення Наталія Найчук.

Петриків2
Петриків2

- Розпорядження голови Тернопільської обласної держадміністрації про план трансформації Петриківського обласного комунального дитячого будинку-інтернату винесли на засідання комісії, - каже вона. - Тож у депутатів виникли запитання щодо доцільності втілення перелічених у документі змін. Знайомство із вихованцями інтернату допомогло розібратися у ситуації.

До слова, сьогодні у Петриківському будинку-інтернаті проживають 88 молодих людей, серед яких – 7-ро дітей. Усі вони - фізично здорові, але мають захворювання психоневрологічного характеру.

Петриків3
Петриків3

На території закладу розташована основна будівля, де проживають вихованці, дім для персоналу, котельня, водонапірна вежа, а також будинок для відвідувачів і пральня.

Петриків4
Петриків4

Врешті депутати прийняли рішення повторно розглянути питання про трансформацію закладу. Зроблять це обранці краян під час наступних засідань комісії. Також політики вирішили залучити психотерапевта та лікарів-експертів, які зможуть дати фаховий висновок щодо того, чи зможуть молоді люди, які перебувають у закладі, жити в адаптованих умовах чи все-таки їм необхідний цілодобовий нагляд.

Петриків5
Петриків5

Довідка. Проєкт «Реформування закладів інституційного догляду дітей у Тернопільській області» впроваджують консорціум ОxfordPolicy Management (Великобританія) і Міжнародна Благодійна організація «Партнерство кожній дитині». Експерти включили в цю програму і Петриківський будинок-інтернат. Його планували перетворити на клієнто-орієнтований заклад для дорослих. Там хотіли надавати різні соціальні послуги: стаціонарного догляду, підтриманого проживання, паліативного догляду тощо.

Фото з сайту облради

Вибір читачів за тиждень

Відео