Олеся Поліщук

На Тернопільщині повідомили про підозру поліцейському

167706341_4019173501478929_1430599892560875848_n

На Тернопільщині повідомили про підозру поліцейському, через дії якого порушники уникнули відповідальності за водіння у стані алкогольного сп’яніння.

Про це пише пресслужба Тернопільської обласної прокуратури.

Нагадаємо, правоохоронець упродовж 2019-2020 років умисно вносив до Інформаційної підсистеми «Адміністративна практика» телекомунікаційної системи «Інформаційний портал Національної поліції» відомості про закриття судом справ про адміністративне правопорушення у зв’язку із закінченням строків на момент розгляду.

Насправді такі судові рішення в адміністративних справах за ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом в стані алкогольного сп’яніння) не виносились.

Як повідомляв «Терен» раніше, тернопільська прокуратура завершила розслідування у справі ексначальника сектора реагування патрульної поліції Тернопільщини.

На даний час перевіряється причетність правоохоронця до інших епізодів протиправної діяльності. Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі територіального управління ДБР, розташованого у м. Львові.

Нещодавно обласною прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт стосовно поліцейського, через незаконні дії якого 7 осіб уникнули покарання за водіння у нетверезому стані, йдеться у повідомленні.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Фото з допису в фейсбуці

Вибір читачів за тиждень

Відео