Орест Сарматський

Тернопіль вирвався у лідери за умовами для ІТ-галузі

ib-emle8ib56_3d2db206 (Copy)

Найкращі міста для розвитку ІТ-галузі та для роботи працівників цієї сфери визначили в Україні.

Про це повідомляють журналісти телеканалу «Перший Діловий».

– У п’ятірці лідерів – Івано-Франківськ, Львів, Вінниця, Харків та Тернопіль. При цьому, Київ, що завжди був лідером за можливостями для ІТ-спеціалістів — у рейтингу посів 7 місце. Аналітики зазначають – основним недоліком столиці є найвища вартість нерухомості.

Тож, нині перше місце посідає Івано-Франківськ з оцінкою у 8,8 бали із 10-ти можливих. Де при місячній зарплаті у 1400 доларів, невелика орендна плата і вартість нерухомості при купівлі. При цьому IT-спільнота у місті розвинена досить непогано, – йдеться у повідомленні.

У Львові представники IT-сфери отримують близько 1 825 доларів. Саме у цьому місті проживають маже 15% українських айтішників. Хоча вартість нерухомості і вдвічі дорожча за Франківську. На третій позиції – Вінниця. Айтішники люблять це місто за чистоту та доглянутість, а також за динаміку, з якою воно розвивається.

А от у Харкові багато можливостей для професійного розвитку IT-спеціаліста, багато вакансій у цій сфері, а також непогана зарплата – у середньому – 1 600 тисяч доларів.

Тернопіль посів п’яту сходинку завдяки хорошому стану комунікацій та медичній системі, гідній оплаті та порівняно невисокій вартості нерухомості.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео