Орест Сарматський

Тернополянка стала призеркою міжнародного конкурсу в Одесі

181890_IMG_20210312_084845_031-01_960x380_0 (Copy)

Студентка Львівської національної музичної академії імені Миколи Лисенка Софія Окрутна (дочка тернопільського художника, дизайнера Володимира Окрутного) стала лауреаткою II ступеня у номінації струнно-смичкові інструменти на музичному конкурсі Odesa Music Olymp-2021 у віковій категорії від 19 до 25 років.

Про це повідомляє «Еспресо.Захід».

- Готував Софію Окрутну до музичних змагань доцент кафедри струнно-смичкових інструментів ЛНМА ім. М. Лисенка Тарас Менцінський. Музикантка зіграла на віолончелі композиції Антоніна Дворжака та Бориса Лятошинського під акомпанемент фортепіано. Конкурс Odesa Music Olymp-2021 відбувався онлайн, - йдеться у повідомленні.

- Потрібно було надіслати запис двох творів. Мій викладач забезпечив якісним обладнанням для запису відео. А журі дистанційно прослуховували й оцінювали. Загалом, учасників було багато, але їх розділили на чотири вікових категорії.  Щодо того, чи складно змагатися у такому форматі, то, мабуть, це просто по-іншому. Адже коли конкурс відбувається наживо, то є лише одна нагода зіграти якнайкраще, а з записом можна зробити кілька дублів і вибрати найвдаліший. Я виконувала «Рондо» Дворжака op. 94 і твір українського композитора Бориса Лятошинського «Мелодія». Ця відзнака дає мені додаткові бали до стипендіального рейтингу в академії, в якій я навчаюся. А також це ще одне маленьке досягнення на професійному шляху. Стосовно дівчат, які акомпанували, то це мої подруги Ірина Яловська та Роксолана Кіт. Вони дуже сильно мене виручили і допомогли. А ще такий наш дебют, сподіваюся, стане початком подальшої співпраці, – розповіла Софія Окрутна.

Зазначимо, що Odesa Music Olymp 2021 – міжнародний дистанційний музичний конкурс для учнів і студентів. Його мета - реалізація творчого потенціалу юних музикантів, обмін досвіду між викладачами та відомими музикантами, стимулювання інтересу молоді до української та світової музичної культури.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео