Орест Сарматський

У Тернополі хочуть спростувати міфи та домисли про українських героїв 

naukova-konferentsiya-15-16-kvitnya-ternopil (Copy)

15-16 квітня у Тернопільському національному педагогічному університеті ім. Володимира Гнатюка відбудеться наукова конференція «Український визвольний рух періоду Другої світової війни: пам’ять VS пропаганда».

Конференція пройде у форматі пленарних дискусій з онлайн-трансляцією. Початок об 11:00,  повідомляє пресслужба міської ради.

– Виходячи з того, що обговорення теми присвоєння Тернопільському міському стадіону імені головнокомандувача УПА Романа Шухевича вийшло за межі України, що деякі іноземні політики дозволили собі ряд неприпустимих висловлювань на адресу українських героїв, було прийнято рішення про проведення наукової конференції, – наголосив міський голова Сергій Надал. 

За його словами, на конференцію запрошені не лише українські, а й польські та єврейські історики. Мета конференції спростування комуністичних міфів про українських героїв, зокрема, Романа Шухевича.

Захід організовують Тернопільська міська рада, історичний факультет Тернопільського національного педагогічного університету ім. Володимира Гнатюка, Центр історії української державності історичного факультету Київського національного університету імені Тараса Шевченка, Державний архів Тернопільської області за підтримки Посольства України в Державі Ізраїль та за сприяння Українського інституту національної пам’яті.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео