Віра Олександрович

Розпочати відновлення ядерного щита України для оборони від агресора вимагають на Тернопільщині

Нагадати Президенту Володимиру Зеленському, Верховній Раді і Кабінету Міністрів про потребу запровадження невідкладних заходів, спрямованих на посилення обороноздатності України, вирішили на Тернопільщині.

Через це депутат обласної ради Богдан Бутковський запропонував ухвалили чергове політичне звернення до керівництва нашої держави. Зауважимо, це хочуть зробити вже на наступному засіданні сесії найвищого представницького органу Тернопільщини. За словами голови облради Михайла Головка, зібрати сесію хотіли ще у квітні, але не встигли все підготувати. Тож наступне засідання, швидше за все, відбудеться десь у середині травня. До нього вже підготували чимало проєктів.

Текст запропонованого проєкту звернення вже є на сайті облради. У ньому, зокрема, йдеться (цитуємо): «…У зв'язку з тим, що військово-політичне керівництво Російської Федерації неприховано загрожує суверенітету і державній цілісності України та ставить собі за мету знищення нашої державності та поневолення українського народу закликаємо керівництво держави… вжити невідкладних заходів, спрямованих на посилення обороноздатності України. Зокрема, вимагаємо негайно прийняти Закон України «Про територіальну оборону», яким, у тому числі, надаватиметься право всім учасникам територіальної оборони, що пройшли спеціальну медичну та юридичну перевірку, володіти стрілецькою зброєю. Окрім того, необхідно провести загальнонаціональні військово-патріотичні вишколи для всього населення країни…». 

Окрім того, депутат пропонує закликати центральну владу розпочати широкомасштабну національно-патріотичну пропаганду та популяризацію Збройних Сил України, а також – «розпочати відновлення ядерного щита України у формі тактичної ядерної зброї з радіусом дії, достатнім для досягнення столиці ворожої держави».

Якщо звернення ухвалять, то контроль за виконанням цього рішення доручать постійній комісії з питань з питань законності, запобігання корупції, регламенту, депутатської діяльності та здійснення демократичного цивільного контролю за сектором безпеки, оборони і правоохоронними органами держави (голова – Олег Сиротюк).

Фото авторки

Вибір читачів за тиждень

Відео