Оксана Бучко

Пів мільйона на відновлення «серця» міста хочуть отримати на Тернопільщині (відео)

1.jpg

Підтримати проект громади з Тернопільщини у конкурсі на пів мільйона гривень можна, віддавши голос у режимі онлайн. Йдеться про ідею відновлення серця Теребовлі – ратуші, на реалізацію якої ініціатори мають шанс отримати кошти, вигравши у конкурсі «Наша громада». Таким чином хочуть зробити ще один крок на шляху до  зміни даної ОТГ у «Громаду мрії». 

Запрацювати оновлена ратуша повинна уже з червня.

Ми хочемо вдихнути у неї нове життя, розвиваючи туристичну гостинність, креативні індустрії, громадську активність та інформаційний імідж громади, пише  керівник Туристично-інформаційного центру  в Теребовлі Степан Зелінський. Із червня відкриємо оглядову вежу на ратуші, над реконструкцією якої місто працювало останні роки. Це перша ратуша в області, де відкриється така можливість. Під час напрацювання нашою командою ідей щодо оформлення на першому поверсі головного visit-ценру для туристів, ми зрозуміли, що хочемо зробити щось значно глибше.

Тож вирішили відкрити туристичну кав’ярню, що має стати не лише рецепцією для замовлення послуг велопрокату, виходу на вежу, різноманітних видів екскурсій, а й можливістю зупинитися, випити кави, скуштувати місцеву випічку, погортати місцевий журнал. Більше того, у кав’ярні навіть посуд та страви нагадуватимуть про історію міста, що буквально дозволить скуштувати місто на смак.

Формат кав’ярні у такій концепції чудова нагода скуштувати місто на смак, адже хочемо забрендувати посуд та назви меню, продовжує Степан Зелінський. Кожна з них відповідатиме легенді чи постаті, про яку варто знати. Так, задіюючи різні відчуття, Теребовля матиме більше шансів залишитись у серці подорожуючого. Завдяки тому, що на другому поверсі постійно відбуватимуться навчання, зустрічі, тренінги та заняття, усі активні їх учасники-жителі стануть гостями кав’ярні свого міста. Навчити людей любити своє містечко і знати про нього більше, ніж просто назви вулиць наша локальна мета.

Тож жителів Теребовлянської громади запрошують голосувати, адже втілення проекту залежить від підтримки усієї громади.

Нагадаємо, що конкурс «Наша громада» організували телеканали ICTV та СТБ разом з Українським кризовим медіа-центром у рамках програми USAID «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE).

Фото, відео з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео