Тернопіль має на кого рівнятися

keepcup-18-800x583 (1)

Знижки від 10 до 20% за умови використання власних багаторазових горняток надають гостям понад вісімдесят кав’ярень Львова. Така ініціатива покликана зменшити кількість відходів. До акції уже долучилися десять мереж міста.

Про це повідомляє Львівська міська рада.

Акцію започаткували під час карантину, коли більшість міст оголосили перехід у червону зону, оскільки багаторазові горнятка є безпечними. А ризик заразитись коронавірусом через них є незначний.

- Наша організація у червні-вересні проводила дослідження про те, як пандемія вплинула на генерування відходів у Львові, Полтаві, Миргороді та Трускавці. Ми побачили, власне, що попри те, що зменшилась кількість туристів, кількість відходів не змінилась, а в об’ємі навіть зросла. Це пов’язано з використанням одноразової тари, яка, знову ж таки, не гарантує безпеку, адже зазвичай вони у закладах перебувають на видному місці, – розповіла голова ГО Zero Waste Lviv Ірина Миронова.

Кажуть, що ініціатива із знижками та використанням багаторазового посуду значно зменшує навантаження на бюджет. Адже за один рік з більш як 300 локацій у Галицькому районі забирається більше 700 тонн сміття. На його утилізацію і збір йде значна сума коштів (близько 1 млн гривень на рік). Тож замість цього можна було б їх спрямувати на реалізацію інших проєктів. В рік йдеться про близько 1 млн грн.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео