Орест Сарматський

Знаний фотомайстер еротичної фотографії з Тернополя має поважний ювілей

196474315_1035507166854359_2840188849872361794_n (Copy)

Сьогодні, 5 червня, своє 80 – ліття відзначає В’ячеслав Костюков, український фотомитець, член Національної спілки фотохудожників України, Міжнародного союзу літераторів і журналістів, лауреат міжнародних, всесоюзних і всеукраїнських виставок. 

Як повідомляє у Facebook колега фотомайстра - Володимир Білецький, В’ячеслав Костюков свого часу працював фотокором районних газет. 

- Він справжній піонер радянської еротичної фотографії. Захоплюється історією та мистецтвом, колекціонує старі фотографії, які змінюють усталені уявлення про певних історичних особистостей чи події. Розмаїта тематика і книг В’ячеслава Петровича. Він пише про своє життя та власне бачення історії й мистецтва, про людей, які зіграли в ньому важливу роль, про тих, хто допоміг піднятися на вершини слави, й про тих, хто заважав творити, про батьків і братів, про дружин і дочок, про тих, кого кохав, про своїх моделей... - йдеться у дописі.

Маестро - автор фотовиставок «Моя любов – жінка» (Москва 1989), «… і Бог створив жінку» (Київ 1990).

У 2004 р. виставка експонувалась в Верховній Раді України, у 2008 р. – у Лондоні.

Згодом її показували у Москві, Санкт-Петербурзі, Уфі, Бресті, Гомелі, Мінську, Львові, Сочі, Запоріжжі, Харкові, Томську, Барнаулі, Новосибірську, Києві, Тернополі.

Нині музей історії фотографії, заснований В’ячеславом Костюковим, діє у Тернополі, в будинку побуту «Роксолана».

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео