Олеся Поліщук

Сьогодні для рибалок Тернопільщини є дуже приємна новина

rybalkaharkov (1)

Сьогодні, 11 червня, весняно-літня заборона на лов риби та інших водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах Тернопільської області завершилася.

- Пам’ятайте, що добова норма вилову риби на одну особу становить 3 кг. Рибу можна ловити лише дозволених розмірів: сом – від 70 см, судак – від 42 см, білий амур, товстолоб – від 40 см, сазан, щука – від 35 см, лящ – від 32 см, білизна – від 30 см, короп – від 25 см, головень, чехоня – від 24 см, синець – від 22 см, лин – від 20 см, плітка – від 18 см, - йдеться у повідомленні рибпатруля.

Якщо спіймалася на гачок риба, яка занесена до Червоної книги України, обережно зніміть з гачка і випустіть її. Адже, відповідно до ст. 90 КУпАП (порушення вимог щодо охорони видів тварин і рослин, занесених до Червоної книги України), передбачений штраф на громадян у розмірі від 340 до 510 грн з конфіскацією незаконно добутого та компенсація за кожен екземпляр незаконно виловленої червонокнижної риби (постанова КМУ від 07.11.2012 № 1030).

Тернопільський рибоохоронний патруль нагадує, що громадяни, які займаються любительським та спортивним рибальством, зобов'язані: виконувати вимоги Правил любительського та спортивного рибальства. Підтримувати належний санітарний стан водойм, не залишати на берегах водойм сміття та інші відходи, не допускати засмічення та забруднення водойм іншим чином; не допускати пошкодження покажчиків, щитів та інших знаків, встановлених на водоймах та на їх берегах.

Заборонено вилов риби із застосуванням вибухових і отруйних речовин, електроструму, колючих знарядь лову, вогнепальної та пневматичної зброї, промислових та інших знарядь лову, виготовлених із сіткоснастевих чи інших матеріалів усіх видів і найменувань, а також способом багріння, спорудженням гаток, запруд та спусканням води з рибогосподарських водойм.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео