Тернопіль має на кого рівнятися

345678

Директори шкіл одного українського міста отримають підвищення заробітної плати. 

Директорам усіх львівських загальноосвітніх шкіл підняли заробітну плату до 1000 доларів. Більш ніж двократне підвищення зарплат торкнеться в тому числі і сільських шкіл, які цього року увійшли до Львівської ОТГ. Відповідне рішення прийняв 14 червня виконавчий комітет Львівської міської ради. Про це пише Zaxid.net.

Для цього з міського бюджету Львова виділять 15 млн грн до кінця року.

Також цього року у Львові планують прийняти на посаду у 44 міських школи нових директорів.

- Тут мова йде не про гроші, а про зміну відношення до освіти як до такої... Якщо країна хоче мати майбутнє, то найвищий рівень заробітної плати має бути у військових, медиків і освітян. Ми бачимо у Львові успішні школи, які випромінюють енергію, де стоять черги з дітей і батьків. А з іншої сторони бачимо школи, де є спокій. Тому маючи перед собою завдання знайти найкращих 44 претендентів на директорів, ми маємо їм сказати, що ви будете мати зарплату не менше 27 тис. грн, – прокоментував рішення виконкому мер Львова Андрій Садовий.

Довідково.

До цього середня зарплата директорів львівських шкіл становила 10-15 тис. грн. Вчителі та директори шкіл отримують базову зарплату за рахунок відповідної субвенції з держбюджету. Водночас додаткові кошти для підвищення зарплати директорам шкіл передбачать з міського бюджету Львова.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео