Віра Олександрович

«Альфа» і «КОРД» знешкодили у Тернополі умовних бойовиків (фото)

Основне

Спецпризначенці СБУ провели у Тернополі контрдиверсійні навчання. Нагадаємо, тривали вони упродовж двох днів, 23 і 24 червня.

Як повідомили у Секторі взаємодії зі ЗМІ та громадськістю УСБУ в області, відповідні навчання були організовані Координаційною групою Антитерористичного центру при Управлінні СБУ в Тернопільській області. Тож завдання перед правоохоронцями стояли цілком відповідні ситуації.

Протягом двох днів співробітники спецслужби спільно з працівниками Національної поліції, Держслужби з надзвичайних ситуацій, Національної гвардії, бійцями підрозділів Збройних Сил України, а також представниками органів виконавчої влади та місцевого самоврядування відпрацьовували навчальні завдання із вдосконалення алгоритмів протидії потенційним диверсійно-терористичним загрозам, кажуть у Секторі взаємодії зі ЗМІ та громадськістю.  

За легендою тактико-спеціальних навчань, умовна «диверсійна» група прибула на територію нашої області для організації провокацій і вчинення вибухів на низці об’єктів критичної інфраструктури міста.

Діючи в умовах, наближених до реальних, силовики відпрацювали комплекс спільних дій, спрямованих на виявлення та локалізацію зловмисників, кажуть в управлінні СБУ. Натомість бійці спецпідрозділів «Альфа» і «КОРД» провели навчальну штурмову операцію зі знешкодження умовних бойовиків. 

Після завершення практичних вправ представники Антитерористичного центру СБУ проаналізували кожен із етапів навчальної спецоперації, надавши її учасникам додаткові рекомендації щодо підвищення ефективності контрдиверсійної боротьби.

Фото надані Сектором взаємодії зі ЗМІ та громадськістю УСБУ в області

Вибір читачів за тиждень

Відео