Юля Вітюк

Встановлять твердопаливний котел, замінять теплотрасу: дві школи Саранчуківської громади очікують оновлення (фото, відео)

IMG_5514

Саранчуківську громаду відвідав народний депутат України Іван Чайківський. В рамках візиту він оглянув об’єкти, які цьогоріч планують відремонтувати за кошти соцеконому. Зокрема у Шумлянах в школі встановлять твердопаливний котел, адже опалювати газом — не вигідно. На оновлення передбачили 170 тисяч гривень. 

- Справжній патріот— добрий господар і ми сьогодні знаходимось в громаді, де є добрий господар, який починає свою роботу з заощаджень. Зараз директор школи і голова громади, староста роблять все, щоб до початку навчального сезону паливна запрацювала і вже громада почала економити кошти, — говорить Іван Чайківський, народний депутат України («За майбутнє»).

В громаді практично не залишилося шкіл, які використовують газ для опалення, майже у всіх навчальних закладах встановили твердопаливні котли, що дає можливість економити кошти. Планували встановити такий котел і в Саранчуківській школі, однак не було грошей.

- Тому дуже приємно, що помічник народного депутата подзвонив і сказав, що є пропозиції підтримати два проекти, не дуже великих, масштабних, але для нас вони дуже потрібні. Це проекти енергозберігаючі, — розповідає Володимир Петровський, голова Саранчуківської сільської територіальної громади.

- Зараз проходить закриття багатьох шкіл в маленьких селах, де вони, на думку громади, є невигідними і ми виступили з такою ініціативою в даній Шумлянецькій школі. Надіємося, школа не буде закрита, оскільки котел забезпечує значну економію коштів, а отже не стане тягарем для громади, будуть збережені робочі місця, діти будуть вчитися в гарних, нормальних умовах, — вважає Ярослав Дрюченко, депутат Тернопільської обласної ради (команда Чайківського «За майбутнє»).

Іншим об‘єктом у громаді, який відремонтують за кошти соцекономрозвитку, стала школа у Саранчуках.Тут планують замінити теплотрасу, щоб ефективно використовувати енергоносії.

- На цей об’єкт виділено 179 тисяч на оновлення, заміну повністю теплотраси. Теплотраса стара і під час транспортування води від котельні до школи йшли великі тепловтрати. Я думаю, з заміною теплотраси найперше дітки отримають комфортні умови для навчання, — говорить Іван Чайківський, народний депутат України («За майбутнє»)

- Теплотраса давним-давно своє віджила і для економії коштів, тепла ми вирішили реалізувати проект, при підтримці народного депутата, по заміні теплотраси на сучасну, — розповідає Володимир Петровський, голова Саранчуківської сільської територіальної громади 

Також в рамках робочого візиту в Саранчуківську громаду, Іван Чайківський провів прийом громадян. Люди зверталися як з особистими питаннями, так і щодо покращення добробуту громади.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=B0BEgLPI25U&ab_channel=%D0%A2%D0%B5%D1%80%D0%BD%D0%BE%D0%BF%D1%96%D0%BB%D1%8C%D1%89%D0%B8%D0%BD%D0%B0%D0%97%D0%90%D0%9C%D0%B0%D0%B9%D0%B1%D1%83%D1%82%D0%BD%D1%94[/embed]

Фото авторки

Відео Павла ЛЯЩИНСЬКОГО

Вибір читачів за тиждень

Відео