Оксана Бучко

Для дітей на Тернопільщині організували літні канікули поза межами інтернату (фото)

224290157_6441056012574863_8002711866713854405_n

Цікавий відпочинок та оздоровлення організували у комплексі «Лісовий», що розташований в мальовничому куточку села Скоморохи Бучацького району Тернопільської області. Учасниками табору стали вихованці Бережанського ліцею-інтернату, позбавлені батьківського піклування.  Як повідомляє керівник БФ «Майбутнє сиріт» Андрій Назаренко, завдяки спонсорам з України та з-за кордону, змогли зібрати необхідну суму у розмірі 110 тис. грн для організації такого відпочинку для вихованців закладу.

Програма була насичена цікавими подіями, які діти спробували вперше і запам’ятають на довго, а саме:

- катання на катамаранах;

- купання в ставку і засмагання;

- риболовля;

- походи та пікніки;

- екскурсії на водоспади та до старого дуба;

- конкурси та веселі ігри;

- знайомства з дітьми з різних куточків Тернопільської області;

- знайомства з традиціями Свята Івана Купала: плетіння віночків, підготовка ватри.

- Всі ці події відбувалися на свіжому повітрі в оточені лісів та річок, - пише Андрій Назаренко. - Але найбільше діти хотіли уваги і  спілкування з дорослими. З ранку до вечора вони засипали запитаннями та історіями волонтерів фонду «Майбутнє сиріт» Ігора, Володимира та Андрія, які уважно вислуховували кожну дитину та відповідали на усі їх розповіді. Щоб у дітей було побільше енергії, яку вони щодня витрачали на активності, ми пригощали їх солодощами та морозивом.

Ми дякуємо нашим благодійникам, які долучилися до організації табору  і ми разом змогли подарувати трішки свободи та радості дітям, які опинилися без батьківського піклування, адже через карантинні обмеження ці діти були б обмеженні у змістовному літньому відпочинку. Ми дякуємо адміністрації «Лісовий» за турботу, гостинність, чудову атмосферу відпочинку та оздоровлення дітей і волонтерів.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео