Віра Олександрович

Жителям Тернопільщини нагадали, що треба розплатитися до першого серпня

податки

До першого серпня потрібно сплатити податки за отримані в 2020 році доходи, нагадали жителям Тернопільщини. Інакше, доведеться внести штраф.

Про це повідомили у Секторі інформаційної взаємодії Головного управління Державної податкової служби (ДПС) у Тернопільській області.

- Громадяни, які подали податкові декларації про майновий стан і доходи за 2020 рік та задекларували до сплати в бюджет податкові зобов'язання із ПДФО та з військового збору, повинні їх сплатити самостійно до 1 серпня 2021 року, - нагадують податківці. - За несплату податків передбачені штрафні санкції.

Якщо податковий платіж надійде в 30-денний термін після 1 серпня, штраф складе 5% від суми. Після 30 днів штраф зросте до 10%.

- У разі виявлення умисного приховування доходів і ухилення від сплати податку штраф складе 25% від суми, - уточнюють у податковій. - При повторному порушенні або затримці відсоток зросте удвічі і штраф становитиме вже 50% від суми.

До слова, громадяни, які подали декларації для отримання податкової знижки, отримують повернені їм кошти, зараховані на банківський рахунок, відкритий у будь-якому комерційному банку, або надіслані поштовим переказом на адресу, зазначену в декларації, упродовж 60 календарних днів після надходження такої податкової декларації.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео