Юля Вітюк

Вшанували пам'ять борців за Незалежність: представники партії «За майбутнє» на Лановеччині впорядкували могили воїнів УПА (відео)

088

Напередодні відзначення 30-ї річниці Незалежності представники команди Івана Чайківського «За майбутнє» завітали в село Верещаки Лановецької громади, щоб вшанувати пам’ять борців за волю України та прибрати їхні могили.

- Ми маємо пам’ятати, що боротьба за незалежну Україну йшла століттями і Україна— це країна героїв, адже тисячі, мільйони людей віддали своє життя, найдорожче, що в них було, щоб ми сьогодні розбудовували нашу країну,— говорить Василь Хомінець, депутат Тернопільської обласної ради ( команда Чайківського «За майбутнє»).

Впорядкували могили активного борця за волю України, начальника штабу групи УПА «Волинь-Південь» Івана Климишина, відомого за псевдо «Крук» та його побратимів.

 

- Ми кожен рік і постійно слідкуємо за цими могилами, доглядаємо в міру своїх можливостей. Похований тут виходець з нашого села Іван Тимофійович Климишин, який був авторитетним серед повстанців. Спіткала його недоля, недалечко від нас, в лави його загону пробрався зрадник, який його застрелив. 7 травня 1944 року він був перепохований сюди на цвинтар. Поки були ще родичі в селі, то доглядали за могилою,—розповідає Оксана Чернова, завідувачка Верещаківської філії Вишгородоцького ЗЗСО І-ІІІ ступенів.

Відео Павла Лящинського

Вибір читачів за тиждень

Відео