Філарет вручив рідним лицарів Небесної сотні медалі "За жертовність і любов до України"

Серед відзначених – батьки тернопільських Героїв Устима Голоднюка, Назарія Войтовича, Олександра Капіноса, Василя Мойсея, Ігоря Костенка.

4 липня у Михайлівському Золотоверхому соборі Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет очолив заупокійну панахиду за героями Небесної сотні.

Після молитви представники 106 родин Героїв, загиблих під час подій Революції Гідності, отримали з рук Предстоятеля Київського Патріархату церковні медалі "За жертовність і любов до України". Також кожна родина отримали квіти та книгу "Майдан. Революція Гідності".

Представники громадської організації «Об’єднання родин "Небесної сотні" і родичі полеглих героїв подякували Святійшому Патріарху Філарету і єпископу Агапіту за те, що Церква пам’ятає і молиться за тих, хто віддав своє життя за волю і незалежність України.

Місце для нагородження обрано не випадково, адже саме Михайлівський монастир став захистом та прихистком для учасників Революції Гідності взимку 2013-2014 років. Саме до Михайлівського монастиря у лютому 2014 року після розстрілів на вулиці Інститутській були привезені тіла загиблих учасників Євромайдану, повідомила cerkva.info.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео