Кухар популярного столичного ресторану годує вимушених переселенців у містечку на Тернопільщині

У дитсадку зараз поселили 50 гостей, які приїхали в нашу область, втікаючи від війни. Віктор дивує їх своїми смачними стравами.

Про людей, які під час війни стали корисними громаді, розповідають на сторінці Копичинецької міської ради. Ця історія про Віктора, який родом з Копичинець. Але у 17 років хлопець переїхав до Києва, де і будував своє життя та працював кухарем у одному із популярних столичних ресторанів.

З початком бойових дій ресторан тимчасово зачинили, а батьки саме розповіли про те, що громада приймає переселенців і його вміння як раз стали б у пригоді. Так Віктор вирішив повернутися додому і зараз працює на кухні дитячого садочку, та готує для наших гостей, що там зараз мешкають.

Робочий день на кухні починається о 9 ранку і вже на 12 годину їжа має бути готовою. Ще декілька днів тому команда готувала 30 порцій, а зараз вже годують 50 гостей, адже люди продовжують приїжджати.

Меню на день дуже схоже на стандартний бізнес-ланч – перша та друга страви, салат і звісно ж компот Хлопець каже, що готують з того, що мають, тому на кухні завжди є місце фантазії і креативу. Наприклад, звичний гороховий суп перетворюється у ресторанну страву – гороховий крем-суп, за що гості щиро вдячні.

Віктор вважає, що потрібно намагатися допомагати людям, бо у скрутній ситуації може опинитися кожен. Коли ми переможемо, він мріє продовжувати займатися улюбленою справою та вдосконалювати свої вміння, а ще – відкрити власний заклад, готувати вишукані та смачні, але разом з тим недорогі, українські страви.

Читайте також: Як фахівці з великих міст стають корисними на малій Батькійщині на Тернопільщині. 

Фото Копичинецької міської ради. 

Вибір читачів за тиждень

Відео