На «Галицькій дефіляді» обіцяють приз у 20 тисяч гривень і новинку бучацьких виноробів (відео)

Цьогорічний кулінарний фестиваль «Галицька дефіляда» відбудеться 10-12 липня у тернопільському парку ім. Тараса Шевченка. Про те, що чекає гостей і чим їх пригощатимуть, «Терену» розповів керівник мистецького об’єднання «Коза», ресторатор, організатор культурних подій Олег Макогін.

- Пане Олеже, як триває підготовка до «Галицької дефіляди»?

- Підготовка проходить напружено, часу залишилося обмаль. Кожен працює і відповідальний за свої обов’язки. Надіємося, що все буде добре.

Які сюрпризи очікують тернополян у цей день?

- Не скажу про сюрпризи, але програма повинна бути насичена. Протягом усієї дефіляди буде багато подій, зокрема, - конкурс галицьких музик, учасники змагатимуться за приз у розмірі 20000 грн. Учасники гастрономічного фестивалю готують спеціальне меню, щоб гостити тернополян. Цього року гостей фестивалю будемо знайомити із «Фруктовицею» - новою торговою маркою. Бучацький коньячний завод виготовив такий напій, який має загальну назву, але містить багато різних видів: грушовиця, виноградовиця, яблуниця. Ми заохочуємо тернополян познайомитися з цим напоєм.

Чи доцільним є фестивалити у такий важкий для країни час?

- Це запитання можна задавати не тільки нам, але й організаторам будь-яких дійств, які відбуваються у Тернополі. Це питання уже не настільки гостре, усі розуміють, що життя рухається вперед, не зважаючи на тяжкі події. Звичайно, бувають дні скорботи, але необхідно підтримувати один одного, традиції, для того, щоб країна жила і процвітала.

Кого запросите на фестиваль, окрім локальних представників, можливо, завітають якісь спеціальні гості?

- На жаль не буде представників із інших міст, цьогоріч «Галицька дефіляда» буде локальне свято, уся продукція, представлена на гастрономічному фестивалі, - усе з Тернопілля, та сама «Фруктовиця», «Микулинецьке пиво», морозиво «Ласунка», «Молокія» та інші.

Яку роль муніципалітет відіграє в організації цього дійства?

- Як завжди, ми погоджуємо з ними дату і місце проведення, надали вони цьогоріч локації у парку ім. Тараса Шевченка. Допомагають у рекламній кампанії і у інших речах. Усю фінансову і організаційну частину бере на себе гільдія рестораторів Тернополя.

Юлія ПАЛЕНИЧКА.

Фото, відео – автора.

Вибір читачів за тиждень

Відео