В «Агропродсервісі» цінують стабільність і не впадають у крайність від однієї культури до іншої

У зернофуражному балансі корпорації на кукурудзу припадає значна частина посівних площ. Якщо й вносяться невеликі корективи, то лише з поправкою на погодні умови і кон’юнктуру ринку.

- Звичайно, в нинішньому році ми дещо розчаровані врожайністю кукурудзи, - говорить директор ПАП «Агропродсервіс» Андрій Баран, - бо весняно-літня засуха нас добряче зачепила.

Корпорація розраховувала зібрати не менше, як по 10 тонн кукурудзи з гектара в сухому зерні на всіх площах.  Та вже очевидно, що такого результату не вдасться дотягнути. І хоча на окремих ділянках таки збирають по 10 тонн, але є й немало таких площ, де урожайність становить 8-9 тонн на круг. На сьогодні уже зібрано кукурудзу на двох третіх усіх її площ.

Заради справедливості треба зазначити, що, як на цей рік і враховуючи ситуацію по Україні загалом, показник по «Агропродсервісу» досить непоганий, а отже економіка цієї культури і навіть у нинішньому несприятливому році загалом буде пристойною. Усе це є результатом запровадження новітніх технологій, високої культури землеробства, а також використання високоврожайних гібридів кукурудзи компаній «КВС», «Піонер», «Монсанто» та «Лімагрейн».

При сприятливій погоді збирання кукурудзи на полях агрофірми планується завершити до кінця першої декади листопада.

Джерело: www.agroprodservice.com.ua

 

Вибір читачів за тиждень

Відео